Haber

Mardinli Yılmaz Acar’ın Chicago Üniversitesi’ne Ulaşan Başarı Hikayesi

Mardinli Yılmaz Acar’ın Chicago Üniversitesi’ne Ulaşan Başarı Hikayesi

İSTANBUL – Mardinli Yılmaz Acar, çobanlık yaptığı sırada hazırladığı üniversite sınavında başarılı bir sonuç alarak özel bir üniversiteden tam burslu olarak birincilikle mezun oldu. Bununla da kalmayıp Acar, Chicago Üniversitesi’nde yüksek lisans programına kabul edildi.

Mardin’in Ömerli ilçesinde dünyaya gelen, korucu bir baba ve köy işleriyle uğraşan bir annenin 13 çocuğundan en küçüğü olan Yılmaz Acar, çobanlık yaparken bir yandan da eğitim hayatını sürdürdü. Çobanlık yaparken Halk Eğitim Merkezi’nde üniversite sınavına hazırlanan Acar, tam burslu olarak özel bir üniversitenin İslami İlimler Fakültesi’ne yerleşti. Öte yandan çift anadal programı çerçevesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü birincilikle tamamladı. Hayallerinin peşinden koşan ve emin adımlarla ilerleyen Acar, üniversitedeki üçüncü yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’deki çeşitli saygın üniversitelere lisansüstü programlara başvurdu. Başvurduğu okullardan 9’u tarafından kabul edilen Acar, Chicago Üniversitesi’ne gitmeye karar verdi. Çobanlıktan Şikago’ya uzanan öyküsünün devamında Acar, memleketine dönmek ve burada milletine hizmet etmek istediğini söyledi.

“Chicago Üniversitesi’ne gitmeye karar verdim”

Çobanlıktan Chicago Üniversitesi’ne uzanan öyküsünü anlatan Mardinli Yılmaz Acar, “Pençeli Kilit Harekatı’nda şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başarılarımızı her yerde başımız dimdik şehitlerimize adamanın gururunu yaşıyoruz. İlköğrenimini Mardin Salihli İlkokulunda tamamladım Okulu bitirdim İlçede İmam Hatip Ortaokulunda okudum Daha sonra YGS ve LYS sınavlarına girerek İstanbul’da vakıf üniversitesi kazandım. tam burslu burada islami ilimler bölümüne yerleştim üniversitede ingilizce ve arapça hazırlık yaptım yaz amerikada ve fasta 1 ay Erasmus stajımı yaptım geçen ay ortalama ile okul birincisi oldum İslami İlimler ve Siyaset Bilimi Uluslararası lisans programlarında 4. 3. sınıfın sonunda ABD ve İngiltere’de çeşitli üniversitelere yüksek lisans programları için başvurdum ve başvurduğum 9 programdan kabul edildim. Saygın okullar “Günün sonunda hocalarım ve arkadaşlarıma danıştıktan sonra Chicago Üniversitesi’ne gitmeye karar verdim.”

“Bu hikaye en azından benim köyümün çocuklarına ilham verecek”

Köyündeki çocuklara ilham kaynağı olmak istediğini ifade eden Acar, “Kalabalık ama çok samimi bir ortamda büyüdüm. Köy ortamı doğal olarak çok içten. Klasik bir köy çocuğuydum. Köylere giderdim. okul.okuldan dönünce çobanlık yaptım.okuldan dönünce hayvanları otlatmaya gidiyordum.13 kardeşiz.kalabalık.aile ortamında büyüdüm.ağabeylerimin çoğu uğraşıyor İzmir de gelinlik işi.Babam ve bir diğer kardeşim koruculuk yapıyor.Bu hikaye en azından köyümün çocuklarına ilham olur.Üniversite sınavına hazırlanırken dershanelere gitmedim. Devletin ücretsiz olarak sunduğu Halk Eğitim Merkezlerinden de yararlanan “2 bin kişinin arasında ben de bulundum. Önümde 2 seçenek vardı. Kardeşlerimle İzmir’de okuyacaktım ya da ailemle Mardin’de okuyacaktım. Sonrasında Fakülte Dekanı Bilal Aybakan’ın beni telefonla aramasıyla süreç gelişti. Onun sayesinde özel bir üniversite ile tanıştım.”

“Tam bağımsız bir Türkiye en büyük idealimizdir”

Türkiye’nin tam bağımsız olmasını kendisine ideal edinen Yılmaz Acar, “Mustafa Kutlu’nun ‘Boş Ömrüm’ adlı bir kitabı var. Bayıldım. Bir çiftçinin bahçe kurma serüvenini anlatıyor. pasaj “İnsan dünyaya ne için gelir? Herhalde bahçe kurmaya gelir.” Bu pasaj devam ediyor. En büyük hedefim yurt dışında bu dünyada güzel bir bahçe kurabilmek. Tam bağımsız bir Türkiye benim en büyük idealim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu